Gemiddeld beoordeeld met een 9.3
vestiging Twente
Contact0534850360
Je bekijkt nu de pagina van onze
vestiging in Twente

Een goede makelaar? Zoek de goedkoopste!

De goedkoopste makelaars zijn voor huizenverkopers de beste makelaars. 
Dat blijkt uit een groot onderzoek door de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Makelaars die een vast tarief hanteren verkopen een huis eerder en tegen een hogere prijs dan makelaars die een percentage van de verkoopprijs opstrijken. Bovendien zijn de vaste prijsmakelaars ook nog eens goedkoper in de meeste gevallen.

''De uitkomst was heel apart’’, zegt Arjen Siegmann, een van de onderzoekers. En de uitkomst was ook anders dan verwacht. ,,
Het meest bijzondere is dat een goedkope makelaar het niet slechter doet dan een dure’’.

Bron AD
Lees meer Hier

Grote prijsverschillen tussen verkoopmakelaars: ‘Ze worden wel goedkoper’

Huiseigenaren betalen voor het aannemen van een verkoop makelaar gemiddeld zo’n 3000 tot 3500 euro.
De verschillen zijn echter groot en de algemene prijs is aan het dalen, laat vergelijkingsplatform Mijn Verkoopmakelaar weten.

De website baseert de cijfers op bijna duizend voorstellen die makelaars het afgelopen jaar stuurden naar woningeigenaren met verkoopplannen. ,,Het loont om makelaars te vergelijken’’, zegt Antoine Steenkamer van Mijn Verkoopmakelaar. ,,Gemiddeld is het verschil tussen de goedkoopste makelaar en de duurste makelaar voor de verkoop van hetzelfde huis zo’n 1700 euro.’

Pas op met bonusafspraken

Het komt ook voor dat een makelaar een bonuscourtage voorstelt indien de woning meer opbrengt dan vooraf werd ingeschat, weet Vereniging Eigen Huis. Bonusafspraken van 10 procent van de extra opbrengst komen regelmatig voor, vaak in combinatie met een relatief lage en daardoor aantrekkelijk lijkende basiscourtage. Hierdoor kan de rekening hoog oplopen.

Bron: AD

Lees meer Hier