Gemiddeld beoordeeld met een 9.2
9.2
Neem contact op

5 gouden tips voor het vinden van een goede makelaar

Harald Meurders

Het kiezen van een makelaar is niet eenvoudig. Je kunt namelijk niet aan de naam aflezen wat je ervan mag verwachten. Een eerste gesprek met een makelaar is vaak al verhelderend. Wij delen 5 gouden tips met jou, zodat je een keuze kunt maken voor de voor jou perfecte makelaar.

Je huis verkopen is spannend en kan ook voor stress zorgen. De stress kun je voor een groot deel weer teniet doen door de verkoop in goede handen te leggen. Het is spannend voor jou omdat je waarschijnlijk geen ruime ervaring hebt met het verkopen van huizen. En jouw toekomst hangt deels af van de hoogte van het verkoopbedrag. Je huis voor een hogere prijs verkopen geeft jou financiële ruimte voor het laten uitkomen van je woonwensen. Daar werken wij graag aan mee. Lees onze 5 gouden tips en je weet wat je te doen staat.

Wat zijn de plannen van de makelaar?

Het plan is eenvoudig……het huis verkopen! Toch is het belangrijk om vooraf te weten wat de verkoopplannen zijn. Mogelijk is het huis verkocht binnen een paar dagen, maar het kan ook tegenzitten. Een goed plan hebben is dus belangrijk voor de verkoop. Informeer bij de makelaar hoe jouw huis op een voetstuk wordt gezet zodat zoveel mogelijk potentiële kopers jouw huis op het beeldscherm krijgen.

Heeft de makelaar echt belangstelling voor het huis?

De makelaar die je kiest moet ook de rondleidingen van de potentiële kopers verzorgen. Het is dus belangrijk voor de makelaar om het nodige te weten over het huis. De vragen bij een bezichtiging blijven namelijk niet beperkt tot ‘Wat is het bouwjaar van het huis?‘. Alleen als de verkopende makelaar vragen stelt aan de verkopers komt hij of zij achter detailinformatie om de geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren. Een goede makelaar kent het huis.

De chemie met de makelaar moet er zijn

De makelaar heeft als opdracht om jouw huis te verkopen aan de hoogste bieder. Tot de verkoop heb je vaak contact met de makelaar. Het is dus belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij jouw makelaar, anders gaat de samenwerking niet goed werken. Als het gevoel niet goed is moet je toch nog even een kennismakingsgesprek inplannen met een andere makelaar.

Niet de makelaar die de hoogste vraagprijs adviseert is de beste keuze

Huizen zijn vaak al verkocht voordat ze online staan, maar er zijn uitzonderingen. Een te hoge vraagprijs stellen is vaak niet verstandig. De eerste weken nadat het huis in de verkoop is gekomen is een belangrijke periode voor de verkoop. Met een te hoge vraagprijs loop je het risico dat serieuze kopers jouw huis overslaan om de te hoge vraagprijs. Vaak is een gunstige vraagprijs beter. Door biedingen boven de vraagprijs kom je uiteindelijk wel op het bedrag uit wat kopers ervoor willen geven.

Taken van de makelaar overnemen

Je kunt de kosten drukken door te kiezen voor een manier van verkopen waarbij je taken van de makelaar overneemt. Met het pakket ‘Beetje zelf doen’ houd je de kosten laag door zelf de rondleidingen te verzorgen. Je hebt wel een deskundige makelaar achter de hand, maar dan goedkoper. Deze manier van verkopen is voor de meeste verkopers niet aan te raden. Het verzorgen van een bezichtiging is namelijk meer dan je huis laten zien. Het is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces.

Voor meer informatie over onze dienstverlening, kun je kijken op onze website. Graag helpen wij jou natuurlijk ook op de manier waarop wij alle verkooptaken zelf op ons nemen. Wij kunnen de dienstverlening afstemmen op jouw wensen.