Neem contact op

5 tips voor het vinden van een woning

Juul Dijkhuis

5 tips voor het vinden van een nieuwe woning.

Heb je Funda al uitgespeeld, maar nog steeds geen koophuis gevonden? Helaas zijn er veel kapers op de kust. Met onze tips is het vinden van een huis nog steeds lastig, maar je verkleint de kans op een miskoop. Het is namelijk nu niet de bedoeling dat je alles maar koopt, omdat je de kans krijgt om te kopen.

Als je al vaker achter het net hebt gevist, is het voor te stellen dat je ook akkoord gaat met een huis dat eigenlijk niet aan je wensen voldoet. Dat raden wij af, want het is natuurlijk nog steeds een investering van honderdduizenden euro’s. Het huis moet bij jou passen en zeker ook bij jouw budget. Lees onze tips door en voorkom het kopen van een fout.

Bepaal voor jezelf op welk vlak je concessies wilt doen

Door de steeds hogere huizenprijzen kun je genoodzaakt zijn om je woonwensen steeds verder te versoberen. Toch is het belangrijk om wel vast te houden aan je belangrijkste wensen. Zoek je een huis met vier slaapkamers in verband met gezinsuitbreiding en de mogelijkheid om thuis te werken? Ga dan niet akkoord met een huis met drie slaapkamers. Op termijn zal blijken dat je namelijk weer op zoek moet naar een ander huis.

Bied niet boven je maximum

Je kunt in de situatie terechtkomen dat je wel boven je budget moet bieden. Het gevaar hiervan hoeven we niet uit te leggen, maar we vertellen je wel dat je na de aankoop 30 jaar moet betalen om de hypotheek af te lossen. Het kan niet de bedoeling zijn dat je niet meer op vakantie kunt omdat je een huis hebt gekocht. Zoek liever door dan te diep te tasten in je zakken. Je moet er namelijk ook rekening mee houden dat de huizenprijzen kunnen zakken de komende jaren. Hierdoor kun je aan je te dure woning vastzitten.

Kijk ook eens buiten de regio

Door het verruimen van je zoekgebied kun je mogelijk een huis kopen die in jouw eigen regio onbetaalbaar is voor jou. Maar let natuurlijk wel op de nadelen waar je tegenaan loopt. De kinderen moeten mogelijk naar een andere school of je woont zelf verder af van familie, vrienden en je werk. Verdiep je goed in de verruiming van de reistijd naar bijvoorbeeld het werk. Het moet wel haalbaar zijn.

Sta ook open voor nieuwbouw

Een jarendertighuis is enorm populair onder huizenkopers. Het zijn vaak huizen met karakter. Maar kijk vooral ook verder dan dat. Een nieuwbouwhuis heeft van buiten mogelijk niet de looks waar je naar op zoek bent, maar in de woning kan de beleving volledig anders zijn. Een nieuw en fris huis met alle gemakken van het nieuw zijn. Een nieuwbouwhuis heb je naar verhouding weinig onderhoudskosten aan en ze zijn ook nog eens energiezuinig.

Maak gebruik van de kennis en de kunde van een makelaar

Voor de verkoop van een huis maak je gebruik van een makelaar, maar het gebeurt ook steeds vaker voor het kopen van een huis. Een aankoopmakelaar kan jouw belangen behartigen en ervoor zorgen dat je het huis vindt dat perfect aansluit bij jouw wensen. Ook kan de aankoopmakelaar jou behoeden voor een miskoop.

Sta je open voor nog meer tips? Wij kunnen samen met jou huizen bekijken en je helpen met het vinden van de woning die perfect aansluit op jouw wensen.