Neem contact op

De 5 beste redenen om een verkoopmakelaar in te schakelen

Harald Meurders

Je kunt proberen om je huis zelf te verkopen, maar vaak is dat geen gelukkige keuze. Er zijn namelijk meerdere goede redenen om een verkopende makelaar in te schakelen. De investering verdien je eenvoudig weer terug.

Het verkopen van je huis kan snel, maar is nooit eenvoudig. Er moet namelijk veel geregeld worden om de interesse van een koper te krijgen en daarna om te zetten in een overdracht bij de notaris. Het moet ook op de juiste manier gebeuren om te voorkomen dat de verkoop uiteindelijk toch niet door kan gaan. We geven je vijf goede redenen om te kiezen voor een eigen verkopende makelaar.

Je makelaar zorgt voor plaatsing op Funda
Er zijn meerdere websites met daarop huizen die in de verkoop staan. Toch is er maar één website waar het echt om draait, namelijk Funda.nl. Deze website trekt maandelijks 50 miljoen bezoekers. Aan de aantallen kun je al zien dat Nederlanders veel en vaak op Funda kijken. Je wilt de boot natuurlijk niet missen door je huis op een website te zetten die er eigenlijk niet toe doet.

Je makelaar neemt je veel werk uit handen
Tegenwoordig zijn er tot wel 80 geïnteresseerde potentiële kopers die zich melden voor een huis. Ze willen informatie en het liefst op korte termijn een afspraak voor een bezichtiging. Mogelijk ook nog een tweede en een derde bezichtiging. Zodra kandidaten serieus zijn, starten de onderhandelingen die ook veel tijd in beslag nemen. Daarna moet het papierwerk in orde komen en alles op de juiste manier bij de notaris terecht komen.

Jouw makelaar kan de meest ideale verkoopstrategie bepalen
Zonder een makelaar kun je ook wel een vraagprijs bepalen. Het bepalen van dit bedrag lijkt misschien eenvoudig, maar er zit een slimme strategie achter bij de makelaar. De regionale makelaar weet goed wat er speelt op de lokale huizenmarkt en weet ook precies welke huizen als warme broodjes verkopen en welke huizen lastiger in de markt liggen. Dit is zeer bruikbare kennis bij het bepalen van de vraagprijs. Maak het jezelf dus niet lastig en schakel een verkoopmakelaar in.

Waar zijn potentiële huizenkopers naar op zoek?
Met een kleine aanpassing aan je huis kun je verkoopkansen sterk verbeteren. Een makelaar weet wat potentiële kopers zoeken. Met kennis over de doelgroep kun je het huis beter afstemmen op degene die het huis waarschijnlijk gaat kopen. Zo ga je gericht op je doel af.

Zonder een makelaar je huis verkopen kan potentiële kopers achterdochtig maken
Kopers gaan eerder voor een huis via een makelaar dan via een particuliere verkoper. Met een makelaar ertussen weten de kopers namelijk dat de papieren afwikkeling van de koop/verkoop goed komt. Geïnteresseerden hebben liever een deskundige makelaar als schakel tussen de koper en de verkoper.

Een makelaar is een professional in het onderhandelen over de koopsom
Je wilt jouw huis voor een goed bedrag verkopen. Laat dat maar over aan je makelaar. Ervaring in het onderhandelen zorgt voor de beste resultaten. Het onderhandelen is lastiger dan je denkt. Je moet niet te hard inzetten, maar je moet wel het maximale eruit halen. Door ervaring word je hier steeds vaardiger in, maar als consument kom je te weinig in aanraking met onderhandelingen over honderdduizenden euro’s om er ervaring in op te kunnen bouwen. 

Heb je nog vragen over waarom je ons als makelaar moet inschakelen? Neem contact met ons op voor een afspraak. Wij komen graag bij je langs om de verkoop van jouw huis met je door te spreken.