Gemiddeld beoordeeld met een 9.2
9.2
Neem contact op

Huis kopen wil niet lukken? Kijk eens verder dan de eigen buurt!

Juul Dijkhuis

Je bent op zoek naar een (ander) huis, maar kun je geen voet tussen de deur krijgen? Je kunt je tot je kruin in de schulden steken en toch woonruimte vinden of je kiest voor meer huis voor minder geld in een goedkopere buurt. Of je stelt je eisen bij en gaat voor een opknappertje, maar één wijk verder kijken kan al de oplossing zijn. Een verbouwinkje wordt namelijk vaak een project van meerdere jaren en veel frustraties.

Waar je woont moet jij je gelukkig voelen, maar geluk is niet alleen afhankelijk van de plek waar je woont. Zeker niet als je woonlasten zo hoog zijn dat je op ziet tegen de incasso van de maandlasten. Wij hebben verstand van huizen, maar we kunnen de huizen in jouw buurt niet goedkoper maken. We kunnen je wel laten zien wat de (goedkopere) lokale pareltjes zijn.

Is het mogelijk om je buurt de rug toe te keren?

Waarschijnlijk ben je gebonden aan de regio waar je nu woont. Je woont nu bijvoorbeeld 5 minuten fietsen van je werk en je kijkt vanuit je slaapkamer op je favoriete kroeg. Voordat je je zoek regio verruimt is de eerste vraag natuurlijk, wil en kun je wel weg? Zijn er onoverkomelijke bezwaren waarom je de buurt niet uit kunt? Niet meer dicht bij je stamkroeg wonen ga je overleven, maar zijn er ook bezwaren waar je niet overheen kunt stappen? Kun je zonder de buurtbarbecues en de zeer vriendelijke buren?

Wat is er te koop buiten de buurt of zelfs de stad?

Zoek in jouw buurt het ideale huis qua ligging, grootte en gericht op jouw overige wensen. Schrijf voor jezelf de vraagprijs op van deze woning. Zoek nu naar een vergelijkbaar huis in een ander buurt of stadsdeel. Schrijf ook hiervan de vraagprijs op. Besef vervolgens hoe groot het verschil in euro’s is. Heft het verschil in klinkende euro’s de nadelen van het verlaten van je vertrouwde omgeving op? Niet? Dan moet je verder kijken dan de eigen buurt.

Door lagere huizenprijzen toch kunnen kopen!.

Is het ideale huis in jouw eigen buurt niet te betalen? Door het verruimen van je zoekgebied gaat er een wereld voor je open. Je komt erachter dat het niet normaal is dat je de hoofdprijs betaalt voor weinig vierkante meters aan woonruimte. Per buurt of stadsdeel kunnen de prijsverschillen erg groot zijn. Doe niet aan deze gekte mee en kijk verder. Als een huis in de gewenste buurt niet betaalbaar is, ga dan iets verder kijken.

Wij kunnen jou helpen bij het verkopen en kopen. Daarnaast profiteer je ook nog van onze kennis over de (lokale) huizenmarkt. Bel ons gerust voor een afspraak en we helpen jou in de jacht naar een betaalbaar huis.