Gemiddeld beoordeeld met een 9.2
9.2
Neem contact op

Waar let je op bij het vinden van een goedkope makelaar?

Juul Dijkhuis

Je hebt deskundige goedkope makelaars, maar er zijn ook cowboys die zichzelf een goedkope makelaar noemen. Sommige ‘makelaars’ denken dat een huis verkopen hetzelfde is als het verkopen van een auto. Deze makelaars hebben een verkeerde afslag genomen in hun carrière.

Een echte verkoper kan nog karbonades verkopen aan een vegetariër. Met gladde praatjes kunnen commerciële jongens (en meiden) ook huizen wel aan de man (of vrouw) brengen, maar het verkopen van een auto is iets compleet anders dan het verkopen van een huis. Stap één voor een succesvolle verkoop is dat de potentiële kopers een goed gevoel moeten hebben bij de makelaar. Ze kopen namelijk geen pakje boter, maar ze staan op het punt om honderdduizenden euro’s stuk te slaan.

Iedereen kan zich makelaar noemen

Jouw buurman kan morgen beginnen met het verkopen van huizen als een goedkope makelaar. Maar voor jou als verkoper is het belangrijk om met een kwalitatief goede makelaar in zee te gaan. Tijdens een rondleiding moet de makelaar goed onderbouwde informatie geven en vergis je niet in het rondmaken van de verkoop. Het regelen van het papierwerk komt heel precies, anders kan de koop alsnog over gaan. Wij hebben kwaliteit op nummer één staan.

Wat doet een (goedkope) makelaar voor de vergoeding?

Van buitenaf kan het werk van een makelaar eruit zien als een taak van een paar uurtjes. We slingeren het huis op Funda, we doen een rondleiding van een half uurtje en we maken het voorlopig koopcontract op. In het echt ziet het er compleet anders uit. Alleen al het inschatten van de vraagprijs moet met beleid gebeuren. De makelaar zorgt ook voor de meest ideale promotie en voor de juridische vastlegging van de afspraken. Jij geeft ons de opdracht om het huis te verkopen en wij zorgen voor alles tot twee cijfers achter de komma.

Bij de Huizenbemiddelaar weet je waar je aan toe bent. Wij werken namelijk met een vaste prijs. Vooraf heb je duidelijkheid over de hoogte van de kosten.

Kijk kritisch naar de goedkope makelaar

Het kiezen van een makelaar kun je vergelijken met het kopen van een auto. Een 25-jarige Ford Escort brengt je ook van ‘A’ naar ‘B’, maar je weet vooraf niet zeker of je ‘B’ ook gaat bereiken. Ook met een echt goedkope makelaar weet je niet of je de eindbestemming gaat bereiken. Je kunt ook kiezen voor een Aston Martin voor €250.000, maar met een stabiele middenklasse auto heb je kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Zo gaat het ook met makelaars. Je kunt gaan voor een goedkope makelaar of je kiest voor een betaalbare makelaar met verstand van het vak.

Heb je verkoopplannen, maar zit je nog met vragen? Wij zien het als onze taak om jou daarbij te helpen. We kunnen de vraagprijs voor je inschatten en ook gelijk al voorspellen wat jouw huis bij verkoop op gaat leveren. Dit wetende kun jij je nu concentreren op de volgende stap in jouw woon carrière.