Neem contact op

Waarom nu een huis verkopen?

Juul Dijkhuis

Waarom nu een huis verkopen?

Ga je jouw huis nu in de verkoop zetten of wacht je nog even? Wacht niet langer! De tijd is nu rijper dan ooit. Ga vanavond onder het eten het onderwerp aansnijden en kom tot een beslissing. Wij geven je alvast vijf redenen om het beslissen niet te lang uit te stellen.

Het laten inschatten van de vraagprijs in binnen een paar dagen gepiept. Daarna kan het verkopen al snel beginnen en de koper hebben we waarschijnlijk gauw gevonden. Je kunt de perikelen rondom het coronavirus eerst afwachten, maar wij komen met vijf goed onderbouwde redenen om niet langer af te wachten.

De huizenprijzen zijn torenhoog

In het vierde kwartaal van 2020 lagen de huizenprijzen gemiddeld 11,6% hoger dan in het vierde kwartaal van 2019. Dat is een gemiddelde stijging van ongeveer €38.000. Je hebt dus zonder er iets voor te hoeven doen ruim €3.000 per maand gespaard in het afgelopen jaar. Dat kun je mooi in je zak steken. Door het afwachten loop je het risico dat de huizenprijzen de daling weer inzetten. Waarschijnlijk blijven de prijzen ook in 2021 stijgen, maar dat kan anders uitpakken.

Laat de vraagprijs van je huis eens inschatten. Waarschijnlijk krijg je een grote glimlach op je gezicht na het horen van de vraagprijs.

De kopers staan al aan je deur te bonzen

In de eerste week nadat jouw huis in de verkoop is gekomen, krijgt jouw huis de volle aandacht. Wij kunnen niet garanderen dat jouw voordeur wordt platgelopen, maar houd er wel rekening mee. Veel potentiële kopers houden goed in de gaten wat er in de verkoop komt. Het is dus een heerlijke tijd voor verkopers. Wij weten wat jouw huis ongeveer gaat opleveren in de verkoop, dus wij stemmen de vraagprijs daar ook op af. Nog langer wachten met verkopen is ook op dit vlak dus niet nodig.

De hypotheekrentes staan bijna op nul

Vijf jaar geleden waren de hypotheekrentes al erg laag. Niemand had toen kunnen bedenken dat de tarieven nog ruim zouden halveren. Je kunt de hypotheekrente voor tien jaar vastzetten tegen iets meer dan 1%. Bijna niet te geloven, maar het klopt toch echt. Dit verklaart ook deels de run op koophuizen. De lage hypotheekrentes maken het kopen aantrekkelijk.

Nu te koop zetten en volgende week al een ander huis kopen

Wil je de volgende stap zetten op de huizenmarkt? Voor de huidige woning kun je volgende week al een koper hebben. Zodra de koper bekend is, kun jij ook weer verder met jouw woonwensen. Zodra de hypotheekrentes stijgen of de huizenprijzen in een dipje terecht komen, kan de vraag naar huizen afzwakken. Je moet in actie komen als de tijd rijp is.

Een verhuizing brengt veranderingen

Op den duur ben je uitgekeken op je woning en is het tijd voor een verandering. Na een jaar van ellende met corona is het ook een verzetje om het roer om te gooien. Een huis kopen in een andere buurt zorgt ook voor een andere energie en frisse moed. Dit is nog geen reden om te verhuizen, maar wel in combinatie met de eerste vier redenen.

Ben je nog geen 35 jaar oud? Mooi dan kun je een huis kopen zonder af te rekenen met de Belastingdienst. De overdrachtsbelasting hoef je namelijk niet te betalen.

Ben je benieuwd wat jouw huis in de verkoop oplevert? Wij kunnen vrijblijvend een inschatting maken.